Et rom for matematikk

31.01.2017
Matematikkrom ved DMMH.
Matematikkrommet ved Dronning Mauds Minne Høgskole gir mange fine utfordringer.
Matematikkrommet er et samarbeid mellom barnehagelærerutdanningen i Trondheim og Matematikksenteret. Et rom fylt av muligheter til matematisk lek, utforsking og samtale mellom voksne og barn. Det koster ingenting å låne rommet, så her er det bare å hive seg rundt om du bor i passende avstand.

Mandag 14. mars 2016, på pi-dagen åpnet ordfører Rita Ottervik i Trondheim det spennende Matematikkrommet i lokalene til Dronning Mauds Minne høgskole (DMMH). Rommet benyttes gratis av barnehager.

Vi omgir oss med matematikk, men vi er ikke alltid like bevisste over hvor mye matematikk hverdagen vår faktisk består av. Derfor er det behov for steder der det matematiske potensialet blir synlig, både for barn og voksne. Matematikkrommet er et slikt sted. Rommet er fullt av muligheter til matematisk lek og utforskning.

I matematikkrommet dreier alt seg om matematikk, her blir matematikken levende og meningsfull. Det er mye å oppdage, gjøre og snakke om i rommet. For hvert nye område som utforskes vil barn og voksne sammen kunne undre seg: Hva har dette med matematikk å gjøre?

Matematikkrommet skal brukes av barnehager og 1. klasser, til forskning og undervisning. Her vil barna oppleve og forstå matematikk på en inspirerende måte.

Se film fra matematikkrommet på DMMH

Matematikkrommet kan lånes gratis av barnehager.

Send en epost til matematikkrom@dmmh.no for å avtale tid.

Hjertelig velkommen!

Les mer på DMMH's sider

matematikkrom2.jpgmatematikkrom3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

matematikkrom4.jpg

matematikkrom5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5465matematikkrom6.jpg