Gratis konferanser om matematikk i barnehagen

21.09.2016
Forslag til ny rammeplan for barnehagen vil sendes ut på høring i oktober og ny realfagsstrategi for barn ble lansert i fjor. Realfag er et viktig satsingsområde, også for barnehagene. Matematikksenteret og PBL arrangerer i samarbeid to matematikkonferanser for barnehageansatte i høst - meld deg på nå.

Anne Hj. Nakken22. november i Bodø og 24. november i Oslo. Merk deg disse datoene. Da arrangerer Matematikksenteret og Private Barnehagers Landsforbund (PBL) to store konferanser for deg som jobber i barnehage.

- Vi vil gi de ansatte mer kompetanse og mer motivasjon til å se og løfte frem barns matematiske utforskning og tenkning i barnehagehverdagen, sier Anne Hj. Nakken (bildet til høyre). Hun er prosjektleder for barnehager ved Matematikksenteret.

- Barna er nysgjerrige og utforsker omgivelsene i barnehagen. For personalet handler det derfor om å ta i bruk de mulighetene som ligger i det barna er opptatt av, og sammen med barna kommunisere, resonnere og undre seg over matematiske sammenhenger. Det kan for eksempel knyttes til rom, form, tall eller sortering, sier Nakken.

Programmet for konferansene i Bodø og Oslo er fylt med spennende foredrag. Gode eksempler og inspirerende filmer skal være med på å gjøre dagen både nyttig og motiverende.

- Vi vil at barna skal oppleve matematikk som meningsfullt, morsomt, kreativt og nyttig i barnehagen. Det håper vi å bidra til gjennom disse to konferansene for ansatte i barnehagene, sier Anne Hj. Nakken.

Utdanningsdirektoratet står for finansieringen av konferansene, og det er gratis å delta. Først til mølla-prinsippet gjelder, så ikke nøl med å melde deg på.

PBL er ansvarlig for påmelding og det praktiske rundt arrangementene.