Mattelist-utfordring til alle lærere

26.03.2020
Illustrasjon mattelist utfordring
Så lenge det er hjemmeskole vil vi hver søndag og onsdag publisere forslag til mattelist-oppgaver som kan egne seg godt i den nye skolehverdagen. Vi vil gjerne se hvordan dere løser oppgavene!

De Mattelist-oppgavene vi velger ut kan bidra til å skape samarbeid og matematiske samtaler, og vil være et godt utgangspunkt for å få til å stille gode spørsmål til elevene. 

Slik kan du jobbe godt med Mattelist-oppgaver på hjemmeskolen. 

Oppgavene legges også ut på Matematikksenterets Facebook-side

Tar dere utfordringen? Her er en veiledning: 

  • Løs gjerne oppgaven sammen med andre, via digitale plattformer eller på telefon. Enkeltelever og elevgrupper som samarbeider kan sende inn egne løsninger, og vi vil gjerne at lærere sender oss besvarelser fra klassen!
  • Gå inn på oppgaven, og løs den ved hjelp av illustrasjoner, grafer, tabeller, tegninger. 
  • Bruk gjerne foto eller video til å forklare!  
  • Vi ønsker en løsning, ikke kun et svar. Vi er aller mest interessert i å høre hvordan dere kom fram til svaret. 

De beste løsningsforslagene vil bli publisert på mattelist.no.   
 

Laura%20Ane%20Opheim%402x.png
Om du lurer på hvordan du går frem for å sende inn løsningsforslag og strategier, se eksempler på elevsvar i oppgaven Figur ganger figur på Mattelist.

Mattelist.no

​​​​​​Mattelist.no er et nettsted med matematiske aktiviteter som skal være enkle å komme i gang med, samtidig som de kan gi store utfordringer. Aktivitetene kan brukes av lærere i undervisningen og passer for elever som vil utforske matematikk på egenhånd. Innholdet på MatteLIST.no er hentet fra NRICH ved University of Cambridge, og er oversatt og tilpasset av Matematikksenteret, NTNU. ​​​​​