Påmelding til Kengurukonkurransen er åpen

17.01.2019
Illustrasjonsbilde av kenguruer, lyseblå og mørkeblå, på rekke og rad.
Motiver og engasjer elevene dine ved å melde dem på Kengurukonkurransen!

Kengurukonkurransen er en internasjonal matematikkonkurranse hvor målet er å motivere og inspirere elever, men også lærere slik at de blir glade i matematikkfaget. Elever fra 4. til 10. trinn kan delta, og det er læreren som melder på sin klasse. 

Frist for påmelding til Kengurukonkurransen 2019 er 19. mars. Konkurransen starter 21. mars og kan gjennomføres fram til 12. april. 

Slik foregår Kengurukonkurransen: 

  • Læreren melder på sine elever
  • Elevene gjennomfører konkurransen individuelt. De får fem svaralternativer for hver oppgave, noe som ufarliggjør deltakelsen
  • Læreren registrere elevenes svar for å konkurrere med andre skoler i Norge
  • Elevene som skårer høyest, vinner et brettspill
  • Læreren avgjør selv når konkurransen gjennomføres i klassen, men resultatene må være registrert innen fristen (som regel 3-4 uker etter oppstart)

Oppgavesettene er tilgjengelig både på bokmål, nynorsk og engelsk.

 

Påmelding
 

Kengurukonkurransen er en internasjonal matematikkonkurranse som i Norge arrangeres av Matematikksenteret. Det er læreren som melder på sine elever og som må registrere elevenes svar for å konkurrere med andre skoler i Norge. Omtrent 12000 elever deltar hvert år, og de elevene som skårer høyest, vinner et brettspill. Målet med Kenguru er først og fremst å motivere og inspirere elever, men også lærere slik at de blir glade i matematikkfaget. ​​​​