Fortjener mattelæreren din pris?

16.11.2016
Hvert år deler Norsk Matematikkråd ut Holmboeprisen. Nå er tiden inne for å nominere kandidater til neste prisutdeling. Kjenner du en matematikklærer som brenner for faget?

Holmboeprisen.JPG

Bernt Michael Holmboes minnepris, eller Holmboe-prisen som den vanligvis kalles, deles ut til en matematikklærer, eller en gruppe lærere, som brenner for faget og er god til å formidle til sine elever.

Prisen er finansiert av Abelfondet og er på 100.000 kroner. Prispengene deles mellom prisvinneren og skolen han/hun kommer fra. Norsk Matematikkråd ønsker på den måten å løfte frem gode matematikklærere som forbilder for alle som arbeider med undervisning.

- Utfordringen i matematikkfaget i dag er å skape et godt kunnskapsgrunnlag å bygge videre på, samtidig som elevene må føle at det de lærer er relevant og angår dem. De lærerne som greier dette, har fått til noe som også andre bør få ta del i og lære av, skriver styret for Bernt Michael Holmboes minnepris på holmboeprisens nettside.

Fram til 15. januar 2017 kan du nominere kandidater til prisen. Benytt anledningen og slå et slag for gode matematikklærere!

Send forslag på din kandidat
Les mer om Holmboeprisen
Hvem var Bernt Michael Holmboe?
Vinner av Holmboeprisen 2016