Nyhetsarkiv

Sjekk ut «nye» MatteLIST!

På mattelist.no finner du 450 utforskings- og problemløsingsaktiviteter for barnehage og skole. Nettsiden har nå fått nytt design, søk og navigering slik at det blir enklere å finne oppgaver, fagstoff og å levere elevsvar.

Nyhet! Faktorspillet på Matematikk.org

Faktorisering er et relevant tema på ungdomstrinnet, og primtallsfaktorisering er et mål i Læreplanen på 8. trinn. «Faktorspillet» gjør øving på faktorisering morsomt og visuelt!

Ta et digitalt kurs i GeoGebra

Vil du lære mer om hvordan GeoGebra kan brukes til å utforske figurer og se sammenhenger i matematikk? Våre digitale kurs er praktiske, og vi arbeider med utfordringer som du kan ta i bruk i klasserommet.

Nedetid på MatteLIST

Fredag 9. september vil nettsiden mattelist.no være nede store deler av skoledagen på grunn av arbeid med redesign og navigasjon.

Bestill matematikk-plakater til klasserommet

Matematikk.org har laget ti plakater som kan bidra til å skape nysgjerrighet og engasjement for matematikk, og være til støtte i undervisningen. Vi har sendt ut ett sett plakater til alle grunnskoler i Norge - her kan dere bestille flere.

Nyhet! Matematisk ordliste på nett

Hva er en sirkelbue og hva vil det si at noe er omvendt proporsjonalt? I vår nye ordliste med 400 matematiske ord og begrep finner du svaret på dette, og mer til!

Sett av datoen!

Hvert år arrangerer Matematikksenteret flere konferanser og konkurranser som skal øke fokuset på god matematikkundervisning og å engasjere og motivere til mer matematikk. Her er en oversikt over arrangement og viktige datoer for 2022/2023.