Novemberkonferansen 2017: Inspirerte mattelærere med papir

Nyhet
/
30.11.2017
Tadashi Tokieda på scenen under Novemberkonferansen.
Tadashi Tokieda var en av foredragsholderne under Novemberkonferansen. Han viste publikum hvordan papir kan brukes til å forklare komplekse problemstillinger.
Hva får du når du gir et papirark til et japansk matematikkgeni? Jo, en lekende lett forklaring på kompleks matematikk og en rekke fysiske lover.

- But with origami, all is possible! var noe av det første Tadashi Tokieda sa da han gikk på scenen. Dermed var leken i gang, og de 500 matematikklærerne som deltok på Matematikksenterets konferanse fikk en utrolig forelesning om hvordan papir kan brukes til å øke forståelsen av matematikk.

- Vestkysten av Sør-Amerika er bare en rynke. En rynke som kalles Andesfjellene, sa Tokieda, og krøllet sammen et A4-ark for å illustrere. Han fortsatte med å fundere på hvordan det går an å få vitenskap ut av papiret, og bega seg ut på leting etter noen fysiske lover, til salens store begeistring.

Tokieda var i Trondheim i anledning Matematikksenterets Novemberkonferanse. Målet med konferansen er å gjøre veien fra forskning til praksis så kort som mulig. Et tjuetalls forelesere presenterte ny kunnskap som lærerne umiddelbart kunne ta i bruk i klasserommet. Tema for årets konferanse var «Skjønnheten og udyret: Matematikkens språk og symboler».

- Årets tema er et område med mye ny kunnskap. Vi må jobbe bedre for å skape forståelse av det matematiske språket. Det er en av nøklene til å øke den matematiske kompetansen på lang sikt, sier Kjersti Wæge, leder ved Matematikksenteret. 
 

Var du deltager på Novemberkonferansen?

Noen av foredragsholderne deler sine presentasjoner, disse vil vi legge ut på konferansesiden etter hvert som vi mottar dem.

Flere bilder og filmer fra Novemberkonferansen finner du på Instagram og Facebook

Se forskningsmagasinet Geminis sak fra konferansen.