Butikkmedarbeider

butikkmedarbeider

Beskrivelse

En butikkmedarbeider kan arbeide innenfor mange forskjellige bransjer, for eksempel dagligvare, klær, sportsartikler eller kosmetikk. Som butikkmedarbeider må du ha kunnskap om produktene du skal selge for å kunne gi kundene den informasjonen og veiledningen de trenger. Dette gjelder uansett hvilken type butikk du er ansatt i. Arbeidet består i hovedsak av salg, service og kundebehandling. En del av arbeidsoppgavene vil også kunne være lagerarbeid, varepåfylling, bestillinger, forsendelser og markedsføring av butikken.

Teksten er hentet fra http://www.utdanning.no/

Ta dagsoppgjør i butikken

På slutten av dagen, etter at butikken er stengt, teller jeg opp kassa og registrerer eventuelt avvik. Kassa forteller meg hvor mange kroner jeg skal ha i kassa, og jeg teller opp alle pengene for å se om det stemmer. Jeg skriver opp resultatene i et skjema, og så sørger jeg for å legge et bestemt beløp med vekslepenger tilbake i kassa slik at den er klar til neste dag.

Regne ut vekslepenger

Jeg regner ut hvor mye vekslepenger en kunde skal ha tilbake når han har kjøpt noe i butikken ved å ta beløpet han betaler og trekke fra beløpet varene koster. Jeg kan også la kasseapparatet regne ut vekslepengene for meg, men jeg foretrekker å gjøre det i hodet.