338 videre i Abelkonkurransen

06.11.2020
Logo Abelkonkurransen
2508 elever fra 208 skoler deltok i Abelkonkurransens første runde. 1016 kvalifiserte seg for diplom, og 338 går videre til andre runde, som arrangeres 14. januar 2021.

Etter at resultatene er talt opp, viser det seg at det kreves 60 poeng for å gå videre til andre runde, og 45 poeng for å få diplom. 

Her er alle resultatene med oversikt over hvem som går videre til andre runde. 

Første runde bestod av 20 oppgaver, hver med fem svaralternativer som skulle besvares i løpet av 100 minutter. Her er løsningene på oppgavene fra første rundeAlle deltakere i Abelkonkurransens første runde finner sine egne resultater (poeng) ved å gå inn på konkurransesidene (logg inn med Feide eller brukernavn og passord). 

Andre runde arrangeres digitalt den 14. januar. Finalen arrangeres i Trondheim 9. mars. 

Om Abelkonkurransen

Abelkonkurransen er en konkurranse i matematisk problemløsning for elever i videregående skole. Konkurransen består av to innledningssrunder og en finale. Elever som gjør det godt i Abelkonkurransen kan bli invitert til en eller flere internasjonale konkurranser (eller internasjonale finaler). Det faglige ansvaret ligger primært hos Institutt for matematiske fag ved NTNUMatematikksenteret NTNU har ansvar for den praktiske gjennomføringen, og Norsk matematisk forening eier konkurransen.