Matematikk + fysisk aktivitet = Matematikkstien!

Nyhet
/
07.06.2023
En utematematikk-post henger på et tre og vi ser to barn som peker på posten.
Matematikkstien, som lanseres til høsten, gir muligheter til å bryte opp en stillesittende skolehverdag med samarbeid og faglige diskusjoner mens elevene er i aktivitet ute i frisk luft. Vi tar nyheten med ut på norgesturné! Vil du ha besøk fra oss? 

Matematikkstien består av 12 ulike stier tilpasset elever fra 1. trinn til 10. trinn, 1PY og 1P (VGS). Hver sti består av 20 oppgaver og aktiviteter med fokus på forståelse, anvendelse, utforsking og kreativitet. Innholdet er utviklet etter LK 20, og bidrar til å utfordre elevene på det de skal lære, og det de allerede har arbeidet med.

 

Vil dere ha besøk? 

I september og oktober skal vi reise rundt og besøke skoler over hele landet. Vi vil gjennomføre en økt på ca. to klokketimer sammen med deg og dine elever, og gi smakebiter på hvordan Matematikkstien kan brukes i undervisningen. Vi vil også vise hvordan oppgavene i etterkant kan danne grunnlag for gode matematiske samtaler i klasserommet.

Meld din interesse 

Vi kan dessverre ikke besøke alle skolene som melder seg på, men vil foreta en trekning blant alle som viste sin interesse. De skolene som trekkes ut får beskjed 10. august. 

Faksimile av seks oppgaver (poster) fra Matematikkstien.
Matematikkstien lanseres høsten 2023. Her er eksempler på oppgaver fra ulike trinn.