Verksted 16

BlocksCAD – Gjør matematikken sentral ved 3D-printing
 

BlocksCAD er et gratis, nettbasert programvareverktøy for modellering av gjenstander for 3D-printing utviklet i 2017. Programmet er utviklet av matematikklærere for bruk i barneskolen, men egner seg for alle alderstrinn. Modellene bygges opp ved hjelp av blokkode og er således en litt uvanlig måte å modellere geometriske former på. Deltakerne vil få en innføring i mulighetene som 3D-printing gir samt anledning til selv å prøve seg som designer med BlocksCAD på egen PC eller MAC.

Det legges vekt på å vise hvordan gjenstander vi omgir oss med kan brytes ned i geometriske former som lar seg modellere med BlocksCAD. Utskrift på 3D-printere, egnet for bruk i klasserommet, vil bli demonstrert.

Utstyr: Ta med egen PC eller MAC, Chromebook skal også kunne brukes.

Tirsdag 30. november kl. 14.45-16.05

Rom: Go'foten

Nils Kr. Rossing

Nils Kr. Rossing er utdannet sivilingeniør innen elektronikk fra NTH fra 1978. Etter en kort periode som vit. ass, ble han i 1980 ansatt som forsker ved SINTEF. Fra 1998 har han hatt en deltidsstilling ved Vitensenteret i Trondheim og fra 1999 også ved Skolelaboratoriet, lærerutdanningen ved NTNU. I dag jobber han dels som dosent i naturfagdidaktikk ved NTNU og dels som prosjektleder ved Vitensenteret. I de siste årene har han arbeidet med utvikling av interaktive utstillinger, holdt lærerkurs innen teknologi og programmering, og laget læremateriell.