Abelkonkurransen digitalt

31.10.2018
Logo Abelkonkurransen
Abelkonkurransens andre runde arrangeres den 10. januar. Finalen arrangeres i Trondheim 5. mars.

Abelkonkurransens første runde ble arrangert 8. november, og da gikk den for første gang av stabelen, digitalt. Første runde bestod av 20 oppgaver, hver med fem svaralternativer som skulle besvares i løpet av 100 minutter. 2067 digitale besvarelser kom inn. (På grunn av utfordringer med FEIDE-innlogging for enkelte skoler, fikk også mange mulighet til å ta prøven på papir). 

De beste 10 % av deltagerne går videre til andre runde, som arrangeres 10. januar 2019. Elevene skal løse 10 oppgaver i løpet av 100 minutter. 

Etter at de to uttagningsrundene er ferdig, er det klart for finale. De 20 beste elevene, og av og til noen til, blir invitert til finalen, som avholdes i Trondheim 2.- 6. mars 2019. Finaledeltagerne får fire timer til å løse fire oppgaver, som ikke bare skal være riktige, men også inneholde en begrunnelse/bevis. 

Husk å aktiver FEIDE! 

Alle som skal delta i konkurransen må aktivere Abelkonkurransen i FEIDE. Dette foregår ved at IT-ansvarlig på skolen, kommunen eller fylkeskommunen aktivere Abelkonkurransen i FEIDEs kundeportal. Vi oppfordrer alle som skal være med om dette er i orden. Om det ikke er det, ta kontakt med IT-ansvarlig. 

Dersom IT-ansvarlig trenger en databehandleravtale før aktiveringen kan gjennomføres, finner dere Matematikksenterets signerte avtale: 

Avtalen skrives ut og signeres, og sendes til ms@matematikksenteret.no. Arkiver selv det eksemplaret du har signert. 

Les Datatilsynets veileder om databehandleravtaler.