Bli med på Kengurukonkurransen 2024!

Nyhet
/
22.01.2024
Illustrasjon av kenguruer i ulike farger
Klar for å løse noen litt annerledes oppgaver? Kengurukonkurransen er en fin mulighet til å motivere og inspirere flere til å utforske matematikk! Konkurransen starter 21. mars.

Kengurukonkurransen passer for alle, og oppgavene er en blanding mellom enkle, middels og utfordrende oppgaver som kanskje ikke elevene møter i den ordinære undervisningen. Målet med konkurransen er å øke elevenes motivasjon og interesse for matematikk. De siste årene har over 15 000 elever deltatt i konkurransen! 

Oppgavene er delt inn i tre kategorier: Ecolier (4.- 5. trinn), Benjamin (6.- 8. trinn) og Cadet (9.- 10. trinn), og oppgavesettene er tilgjengelig på bokmål, nynorsk og engelsk.

Det er lærer som melder på elever til konkurransen. Konkurransen starter alltid den tredje torsdagen i mars, og oppgavene sendes ut et par dager i forveien. 
 

Registrer resultat

 

Slik foregår Kengurukonkurransen 

  • Læreren melder på sine elever.
  • Elevene gjennomfører konkurransen individuelt. Det er fem svaralternativer for hver oppgave, noe som bidrar til å ufarliggjøre deltakelsen. Læreren sørger for at konkurransereglene følges.
  • Læreren registrerer elevenes svar for å konkurrere med andre skoler i Norge.
  • Læreren avgjør selv når konkurransen gjennomføres i klassen, men resultatene må være registrert innen fristen 21. april klokka 18:00.
  • Elevene som kommer på 1. plass for hvert trinn (de som skårer høyest), får tilsendt et spesialdesignet diplom. I tillegg trekkes det ut to premier til grupper/klasser på hvert trinn (4.-10.trinn). Alle som har registrert resultatene sine på nett, er med i trekningen. 
  • Når konkurransen er over, publiserer Matematikksenteret en anonymisert 10-på-topp-liste (kun trinn og skole offentliggjøres). 

Viktig informasjon

Selve Kengurukonkurransen starter 21. mars   
Siste frist for påmelding er 18. mars kl. 12:00.
​​​​​Siste frist for registrering av resultater er 21. april klokka 18:00.
Vi ber om at læreren samler inn og oppbevarer oppgavene i konkurranseperioden slik at alle kan delta i på like premisser. 

Slik registrerer du resultatene 

  • Læreren registrerer elevenes svar, så regner systemet ut resultatet.
  • Når alle data er registrert, får læreren en oversikt som viser individuelle resultat. Dette kan også gi et godt utgangspunkt for videre arbeid med oppgavene.
  • Fasit ligger tilgjengelig på lærerens innloggings-side.

Se film om registrering av elevsvar: 

Kengurukonkurransen 20 år!

Illustrasjon av KenguruI 2024 er det 20 år siden Matematikksenteret arrangerte den første Kengurukonkurransen i Norge. Vi skal feire jubileet skikkelig, så følg med på hva som skjer!

Oppgavene i Kengukonkurransen kommer fra hele verden. Rundt 100 land jobber sammen for å lage og finne de beste oppgavene som til slutt settes sammen til oppgavesett til den endelige Kengurukonkurransen. I løpet av de 20 årene har vi etablert en oppgavebase med nesten 1000 oppgaver fra den internasjonale dugnaden! 

Om Kengurukonkurransen

Kengurukonkurransen er en årlig internasjonal matematikkonkurranse for elever fra 4.-10. trinn. Konkurransen passer for alle og oppgavene er en blanding mellom lette, middels og vanskelige oppgaver. Dette er rett og slett en fin mulighet til å motivere og inspirere flere til å utforske matematikk! 
Oppgavene er delt inn i tre kategorier: Ecolier (4.- 5. trinn), Benjamin (6.- 8. trinn) og Cadet (9.- 10. trinn), og oppgavesettene er tilgjengelig på bokmål, nynorsk og engelsk
Oppgavene fra Kengurukonkurransen kan, i etterkant av konkurranseperioden, brukes i undervisningen på ulike måter. Oppgavene er spesielt egnet for problemløsing, samarbeid og diskusjon.