Studiebesøk fra Danmark

Nyhet
/
20.06.2022
NCUM og Matematikksenteret
Nationalt center for udvikling af matematikundervisning (NCUM), har vært på studiebesøk hos oss.
Selv om «det danske matematikksenteret» er yngre, mindre og annerledes organisert enn oss, kan vi slå fast at vi deler både muligheter og utfordringer med vår lillesøster i sør. Det ble et godt utgangspunkt for å lære mer av hverandre.

Fire delegater fra Nationalt center for udvikling af matematikundervisning (NCUM), besøkte Matematikksenteret i forrige uke. Det nasjonale senteret er knyttet til Aarhus Universitet, og holder til i København.

Mye av studiebesøket gikk med til gjensidig utveksling av erfaringer og mål. Ettersom skolesystemet er relativt likt i de to landene, førte dette med seg fruktbare diskusjoner og ideer til videre samarbeid. Mange faglige tema ble diskutert i løpet av de to studiedagene, blant annet utvikling av ressurser, kompetanseutvikling, kommunikasjon og formidling. Danskene fikk også en kort innføring i metodikken bak kompetanseutviklingsprogrammet MAM.

Om Nationalt center for udvikling af matematikundervisning (NCUM)
«NCUM | Nationalt Center for Udvikling af Matematikundervisning arbejder for en engagerende, ambitiøs og tidssvarende matematikundervisning i en kultur, der samarbejder om udvikling af praksis fra dagtilbud til ungdomsuddannelse.»
Les mer om NCUM på deres nettsider 

På bildet ser vi (fra venstre): Morten Svorkmo (Matematikksenteret), Astri Bondø (Matematikksenteret), Tina Hudlebusch (NCUM) Kjersti Wæge (Matematikksenteret), Julie Fromholt-Iversen (NCUM), Charlotte Krog Skott (NCUM), Morten Blomhøj (NCUM), Svein H. Torkildsen (Matematikksenteret).