Velkommen til matematikkens by!

Nyhet
/
24.11.2019
Illustrsjonsbilde av folk som deltar på en konferanse
Tidenes konferanseuke: 700 lærere og barnehagelærere fra hele Norge skal delta på Novemberkonferansen og historiens første konferanse om matematikk i barnehagen! (Arkivfoto)
Denne uka tar vi oss den frihet og døper om Trondheim til «matematikkens by». Anledningen er tidenes matematikkfest: 700 lærere og barnehagelærere kommer til Matematikksenteret for å la seg engasjere og inspirere!

Den årlige Novemberkonferansen arrangeres for attende gang, og for aller første gang arrangerer vi en egen konferanse om matematikk i barnehagen!

500 lærere til Novemberkonferansen

Novemberkonferansen (26.-27.november) er en svært populær arena for lærere i Norge, og de 500 plassene blir revet bort så og si med en gang. I år er tema «Kickstart på kjerneelementene», og målet er å inspirere lærere til å møte forberedt når de nye læreplanene kommer i 2020. I løpet av de to dagene konferansen pågår kan deltagerne velge mellom 40 verksteder og flere plenumsforedrag.

Endelig – matematikk i barnehagen!

Matematikk i barnehagen (28. november) arrangeres for første gang i 2019. Konferansen er et resultat av stor etterspørsel etter en arena for faglig påfyll og inspirasjon for å jobbe bedre med matematikk i barnehagen. De 200 deltagerne vil få møte forskere og ansatte i barnehager som deler erfaringer, kunnskap, aktiviteter og ideer rundt matematikk.

  • Under konferansen Matematikk i barnehagen lanseres egne aktiviteter for barnehage på Mattelist.no.
  • Noen av foredragene og verkstedene fra begge konferansene vil bli filmet og lagt ut på Matematikksenterets kanaler.

Konferansene arrangeres på Scandic Lerkendal, Trondheim.