Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen handler om hvordan Matematikksenteret samler inn og bruker informasjon om besøkende på www.matematikksenteret.no.

Ansvar

Behandlingsansvarlig: Matematikksenteret 
Databehandler: Matematikksenteret

Matematikksenteret er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av matematikksenteret.no. Matematikksenteret besørger selv databehandling, utvikling, drift og vedlikehold av eget nettsted.

Vi benytter Google Analytics til webanalyse.

Opplysninger som samles inn, lagres på servere som driftes av NTNU IT. Det er kun Matematikksenteret som har tilgang til opplysningene som samles inn. 

Webanalyse

Matematikksenteret samler inn opplysninger om besøkende på matematikksenteret.no. Formålet er å utarbeide statistikk som vi bruker for å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet vårt. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er: Hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Se Google Analytics sine prinsipper for sikkerhet og personvern for å lære mer om hvordan verktøyet innhenter, lagrer og benytter data. Følgende er et uttrekk av disse prinsippene som gjelder for matematikksenteret.no:

Google Analytics bruker hovedsakelig førstepartsinformasjonskapsler i rapporteringen av besøkendes interaksjoner på matematikksenteret.no. Disse informasjonskapslene brukes til å lagre opplysninger som ikke er personlig identifiserende. Nettlesere deler ikke førstepartsinformasjonskapsler på tvers av domener (…)

Nettstedbrukere som ønsker at Google Analytics' JavaScript ikke skal rapportere data om besøket deres, kan installere Google Analytics-nettlesertillegget for bortvelging. Med dette tillegget instrueres Google Analytics' JavaScript (ga.js, analytics.js og dc.js) om ikke å sende informasjon om besøket til Google Analytics. Nettlesertillegget er tilgjengelig for de fleste nettlesere som er i bruk i dag.

 
Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som matematikksenteret.no. Matematikksenteret bruker ikke cookies til å generere statistikk (ut over det som gjøres av Google Analytics, se over). Vi kan dermed ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

 
Slik kan du slette informasjonskapsler

Ønsker du å slette informasjonskapslene eller sørg for at det ikke blir lagret flere, kan du endre innstillingene i nettleseren din.

Google Chrome

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Chrome

Internet Explorer

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Internet Explorer 11

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Internet Explorer 9 og 10

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Internet Explorer 8

Mozilla Firefox

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Mozilla Firefox

Safari

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Safari

 
Søk

Matematikksenteret lagrer informasjon om hvilke søkeord som brukerne benytter. Formålet med dette er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre ved at vi blant annet kan finne ut hvilke søkeord som benyttes mest og hvor mange treff disse gir i gjennomsnitt i søkeresultatet. Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database, og de blir bare lagret i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

E-post til Matematikksenteret

Vi lagrer av og til opplysninger om deg når du sender epost til våre ansatte. 

Vi gjør deg oppmerksom på følgende: 

Henvendelser du sender direkte via e-post sendes ikke kryptert. Vi oppfordrer deg derfor til å unngå å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

 
Nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev (LENKE: https://www.matematikksenteret.no/nyhetsbrev) tilbyr nyheter om vårt fagområde og tjenester, rettledninger og rapporter. Nyhetsbrevet tilbyr også informasjon om våre konferanser, kurs og arrangementer. I forbindelse med påmelding av nyhetsbrev samler vi inn e-post-adresser. Dette er obligatorisk. Avtalen inngår du når du ber om å motta nyhetsbrev via vår bestillingsside (LENKE: https://www.matematikksenteret.no/nyhetsbrev). Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Opplysningene slettes også om vi får tilbakemelding om at e-postadressen ikke lenger er aktiv. MailChimp er databehandler for nyhetsbrevet. I forbindelse med utsending av nyhetsbrev fører vi statistikk over bruken, hvor mange som leser og hva som leses. Dette gjør vi får å kunne gi våre lesere mest mulig relevante saker.

 
Nettbutikk

Når du bestiller fra nettbutikken, ber vi deg registrere navn, organisasjon, adresse, e-post, jobbtelefon, fakturaadresse og fakturareferanse. Disse opplysningene deles ikke med andre, og slettes etter maksimalt 6 mnd. 

 
Deling

Fra deler av matematikksenteret.no er det mulig å dele artikler fra nettstedet. Opplysninger om deling logges ikke, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet du velger. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataene videre reguleres av din avtale med nettsamfunnet.