359 elever videre i Abelkonkurransen

Nyhet
/
12.01.2020
Logo Abelkonkurransen
3218 elever fra 236 skoler deltok i Abelkonkurransens runde 1. 1129 kvalifiserte seg for diplom, og 359 går videre til 2. runde, som arrangeres torsdag 16. januar. 

Etter at resultatene er talt opp, viser det seg at det kreves 50 poeng for å gå videre til runde 2, og 35 poeng for å få diplom. 

Her er alle resultatene med oversikt over hvem som går videre til runde 2. Abelkonkurransen åpner kl. 08:00 og elevene må starte senest kl. 16:00 (de skal løse 10 oppgaver i løpet av 100 minutter).

Første runde bestod av 20 oppgaver, hver med fem svaralternativer som skulle besvares i løpet av 100 minutter. 

Etter 2. runde avgjøres det hvem som blir invitert til finalen, som arrangeres i Trondheim 3. mars. Finaledeltagerne får fire timer til å løse fire oppgaver, som ikke bare skal være riktige, men også inneholde en begrunnelse/bevis. 

Husk å aktivere FEIDE

Alle som skal delta i konkurransen må aktivere Abelkonkurransen i FEIDE. Dette foregår ved at IT-ansvarlig på skolen, kommunen eller fylkeskommunen aktivere Abelkonkurransen i FEIDEs kundeportal. Vi oppfordrer alle som skal være med om dette er i orden. Om det ikke er det, ta kontakt med IT-ansvarlig.

Om Abelkonkurransen

Institutt for matematiske fag ved NTNU har det faglige ansvaret for Abelkonkurransen, med støtte fra Matematikksenteret. Norsk matematisk forening eier konkurransen.