Abelkonkurransen: Resultater etter første runde

Nyhet
/
22.11.2021
Logo Abelkonkurransen
2429 elever deltok i Abelkonkurransens første runde. 839 elever kvalifiserte seg til diplom og 243 går videre til andre runde, som arrangeres 20. januar 2022.

Etter at resultatene er talt opp, viser det seg at det kreves 54 poeng for å gå videre til runde 2, og 40 poeng for å få diplom.

OBS: det er for tiden en del skoler som står dobbelt oppført. Det totale antallet elever stemmer likevel. Vi jobber med å fjerne dobbeltoppføringer. Å barneskole (Lyngdal) er kraftig overrepresentert på grunn av at den skolen står øverst på skolelista. Elever som ikke aktivt har valgt en annen skole har havnet der. Vi jobber også med å få endret denne visningen.

Resultater fra første runde

Første runde bestod av 20 oppgaver, hver med fem svaralternativer som skulle besvares i løpet av 100 minutter. 

Etter andre runde blir det avgjort hvem som blir invitert til finalen, som arrangeres i Trondheim 8. mars 2022. Finaledeltagerne får fire timer til å løse fire oppgaver, som ikke bare skal være riktige, men også inneholde en begrunnelse/bevis. 

Husk å aktivere FEIDE

Alle som skal delta i konkurransen må aktivere Abelkonkurransen i FEIDE. Dette foregår ved at IT-ansvarlig på skolen, kommunen eller fylkeskommunen aktivere Abelkonkurransen i FEIDEs kundeportal. Vi oppfordrer alle som skal være med om dette er i orden. Om det ikke er det, ta kontakt med IT-ansvarlig. 
 

Om Abelkonkurransen

Institutt for matematiske fag ved NTNU har det faglige ansvaret for Abelkonkurransen, med støtte fra Matematikksenteret. Norsk matematisk forening eier konkurransen.