Hei alle grunnskoler, sjekk postkassa!

Nyhet
/
10.06.2022
Bilde av etikett på pakke, hvor det står: Til fagansvarlig i matematikk. Her kommer plakater fra matematikk.org og nyttig informasjon fra Matematikksenteret NTNU
I sommer sendte vi ut matematikk-plakater fra matematikk.org og informasjon fra Matematikksenteret til alle grunnskoler i Norge. Vi håper pakken vil inspirere og engasjere til mer matematikk!

De ti plakatene dere finner i pakken gir en oversikt over ulike matematiske tema, og er laget etter kompetansemålene i LK20. Plakatene inneholder forklaringer og fakta om matematikk, noe vi håper vil skape nysgjerrighet og engasjement hos elevene. Lærerne kan bruke plakatene som en støtte og et supplement til den ordinære undervisningen. 

– Vi håper at plakatene blir brukt aktivt! De er laget for å formidle grunnleggende basiskunnskaper i matematikk på en oversiktlig og inspirerende måte. Dessuten er det veldig hyggelig å kunne tilby gratis materiell til alle grunnskolene i Norge, sier Monica Rehaug, universitetslektor ved Matematikksenteret og prosjektleder for Matematikk.org.

På plakatene belyses ulike tema i matematikk ved hjelp av illustrasjoner, tekst og farger. Innholdet er utviklet av fagfolk ved Matematikksenteret, og det er NTNU Grafisk senter som har designet plakatene. 

Her er plakatene

Plakat om algebra Plakat om brøk Plakat om funksjoner Plakat om likhetstegnet  
Plakat om regneregler Plakat om tall Plakat om todimensjonale figurer Plakat om tredimensjonale figurer
Plakat om mønster Plakat om diagram

Tips til bruk av plakatene 

For å gi ekstra inspirasjon, tips og råd til aktiv bruk av plakatene i klasserommet, har vi laget et tipshefte. TIpsheftet kan lastes ned her.  

Faksimile av forsida av tipshetftet til matematikkorg plakater

Bestill flere plakater

I pakken er det ett sett med plakater (som retter seg mot elever og lærere), samt en plakat og et hefte med informasjon fra Matematikksenteret NTNU (som retter seg mot lærere og skoleledelse). Fra september er det mulig å bestille flere pakker. Vi kommer med mer informasjon om dette når det nærmer seg skolestart.

Har du spørsmål om plakatene? Ta kontakt med prosjektleder for Matematikk.org, Monica Rehaug eller kommunikasjonsansvarlig ved Matematikksenteret, Beate Horg.

Matematikk.org og Matematikksenteret

Nettstedet Matematikk.org er i dag Norges mest brukte nettsted for matematikk med over 250.000 besøkende i måneden. Nettstedet ble etablert i 2002 som et samarbeidsprosjekt mellom flere universiteter i Norge (OsloMetUiT, NTNU, UiAUiBUiO) og Matematikksenteret NTNU. UiO hadde ansvaret for driften fram til 2019, da overtok Matematikksenteret. 

Produksjon og utsendelse av plakatene er sponset av Norsk Olje og Gass, Abelprisen og Matematikksenteret NTNU.