Kengurukonkurransen 2020

Nyhet
/
14.05.2020
Logo kengurukonkurranse
Elevene er tilbake på skolen, så da kan Kengurukonkurransen 2020 gjennomføres!

Kengurukonkurransen 2020 er avsluttet. Alle oppgavene fra konkurransen er publisert slik at flere elever kan glede seg over spennende og motiverende som er spesielt egnet for problemløsing, samarbeid og diskusjon.

Registrering av elevsvar er beskrevet i filmen

Kengurukonkurransen 2020 går av stabelen med med litt kortere frister enn "normalt", men vi håper så mange lærere som mulig får til å gjennomføre konkurransen sammen med sine elever i løpet av de to siste ukene i mai. Den korte fristen skyldes at oppgavene offentliggjøres 1. juni på verdensbasis. We also have the test in english version, just email us at kontakt@matematikksenteret.no

Slik gjennomføres Kengurukonkurransen i 2020:

 • Elevene gjennomfører konkurransen individuelt. Det er fem svaralternativer for hver oppgave, noe som bidrar til å ufarliggjøre deltakelsen.
 • Læreren registrerer elevenes svar for å konkurrere med andre skoler i Norge). I år har vi gjort en del tekniske endringer som gjør det enklere for lærere å registrere elever og å holde oversikt
  • læreren registrerer elevenes svar, så regner systemet ut resultatet
  • når alle data er registrert, får læreren en oversikt som viser individuelle resultat. Dette kan også gi et godt utgangspunkt for videre arbeid med oppgavene
  • fasit ligger tilgjengelig på lærerens innloggingsside
 • Elevene som skårer høyest på hvert trinn, får et spesialdesignet diplom. På grunn av den spesielle situasjonen i år, blir det ingen uttrekkspremier.
 • Vi ber om at lærer samler inn og oppbevarer oppgavene i konkurranseperioden dvs. fram til 1. juni, slik at alle kan delta i Kengurukonkurransen på like premisser. Oppgavene må ikke sendes til elevene på e-post i denne perioden.
 • Matematikksenteret publiserer en anonymisert 10-på-topp-liste (kun trinn og skole offentliggjøres).

Kengurukonkurransen er en årlig internasjonal matematikkonkurranse for elever fra 4.-10. trinn, og i fjor deltok nærmere 20 000 elever i Norge. Konkurransen passer for alle og oppgavene er en lett blanding mellom lette, middels og vanskelige oppgaver. Dette er rett og slett en fin mulighet til å motivere og inspirere flere til å utforske matematikk! 
Oppgavene er delt inn i tre kategorier: Ecolier (4.- 5. trinn), Benjamin (6.- 8. trinn) og Cadet (9.- 10. trinn), og oppgavesettene er tilgjengelig på bokmål, nynorsk og engelsk.