Vil dere teste adaptive prøver for oss?

Nyhet
/
14.01.2022
Jente som jobber med matematikkoppgaver på skjerm
I forskningsprosjektet ADAPTvurder utvikler vi adaptive prøver. Nå trenger vi hjelp av 3. trinnselever (og lærere) til å teste om prøven tilpasser seg slik den skal.

I en adaptiv prøve bestemmes hvilke oppgaver en elev får, av hvordan hun har svart på de foregående oppgavene. På den måten blir prøven forma av elevene selv. Elevene vil møte passende utfordrende oppgaver som gjør at de opplever mestring samtidig som de møter utfordringer, men viktigst av alt: De får vist hva de kan.

I prosjektet har vi hittil gjennomført to utprøvinger, med god hjelp fra lærere og elever på 3. trinn. Dette arbeidet har gitt oss informasjon om riktig vanskegrad på alle oppgavene, og vi har lyktes med å etablere en oppgavebank som møter kravene en god adaptiv prøve stiller.

Vi står nå overfor en ny utprøving. Denne gangen er det den tekniske funksjonalitet ved en adaptiv prøve som skal testes. «Under panseret» på en adaptiv prøve ligger den en algoritme som bestemmer hvilke oppgaver hver enkelt elev skal få. Det vi ønsker å teste er om algoritmen velger ut de riktige oppgavene til de riktige elevene.

Vi måtte i fjor avlyse utprøvinga for å utvikle den digitale plattformen prøvene gjennomføres i. Det er derfor vi med stor glede vi kan si at plattformen er nå klar for å gjennomføre den første adaptive utprøvinga.

Slik foregår utprøvingen

Å delta i utprøvingen er ganske enkelt: Dere får tilsendt en lenke til en digital prøve som skal gjennomføres i løpet av 30 minutter. Dine elever vil da få en skreddersydd prøve, som gir både mestring og utfordring. Utprøvingen foregår fra 14. februar til 4. mars, og dere kan ta prøven når dere vil innenfor denne perioden. De som registrerer sin interesse vil motta mer informasjon om utprøvingen når det nærmer seg.

Påmeldingsfrist er søndag 6. februar. 
 

Meld deg på

Har du spørsmål om prosjektet, kontakt prosjektleder Olav Dalsegg Tokle