Bli med i Abelkonkurransen!

10.08.2021
Logo Abelkonkurransen liggende
Abelkonkurransen er en konkurranse i matematisk problemløsing for elever i videregående skole. Første runde er 11. november.

Abelkonkurransen har blitt arrangert i Norge siden 1993, og flere tusen elever i videregående har vært med. Elever som gjør det godt i Abelkonkurransen kan bli invitert til internasjonale konkurranser i matematikk.

Slik foregår Abelkonkurransen

Den første og andre runden i Abelkonkurransen foregår digitalt på skolene. I den første runden får deltagerne 20 oppgaver, hver med fem svaralternativer. Oppgavene skal besvares i løpet av 100 minutter. De 10 prosentene som gjør det best, går videre til andre runde. Her får elevene 10 oppgaver, som også skal besvares i løpet av 100 minutter.

Resultatene fra de innledende rundene summeres, og de beste 20 (og ofte noen til), blir invitert til finalen som foregår ved NTNU i Trondheim. Her får deltagerne fire timer på å løse fire oppgaver. 

Praktisk informasjon

Konkurransedagen for første runde er 11. november. Da legges oppgavene ut på på konkurransesiden, hvor elevene logger seg direkte på via Feide. Den andre runden arrangeres 20. januar 2022. 

Det er ingen påmelding i Abelkonkurransen, men alle som skal delta må ha en skolekontakt (en lærer) som registrerer seg på forhånd. Skolekontakten har ansvar for at konkurransen gjennomføres etter reglene, og er elevens kontaktpunkt. En ukes tid før konkurransen vil skolekontakter få informasjon via e-post om konkurranserutiner og regler. 

Om skolen ikke har Feide, kan elevene delta med brukernavn og passord. Dette forutsetter at skolekontakten registrerer disse elevene innen 1. november 2021. 

​​​​​​Registrer skolekontakt
Registrer elev (for skoler uten feide)

Frist for registrering 1. november

Sjekk at FEIDE er aktivert!

Alle skoler som har Feide må aktivere Abelkonkurransen. Dette foregår ved at IT-ansvarlig på skolen, kommunen eller fylkeskommunen aktiverer Abelkonkurransen i Feides kundeportal. Vi oppfordrer alle som skal være med om å kontrollere at dette er i orden. Om det ikke er det, ta kontakt med IT-ansvarlig, eller ta direkte kontakt med ansvarlig for Feide i din kommune/ditt fylke

Se film fra treningsleir og finale i Abelkonkurransen 2019/2020

Last ned plakater som kan henges i klasserommet og/eller vises på skjerm


Grafisk framstilling av Abelkonkurransens hovedbegivenheter.