Glad i matematikk? Bli med i Abelkonkurransen!

Nyhet
/
21.09.2020
Illustrasjon fra Abelkonkurransen
Abelkonkurransen er en matematikk-konkurranse for elever i videregående skole. Gjennom problemløsingsoppgaver på et variert nivå får elevene testet kunnskaper innen forskjellige matematiske kunnskapsområder.

Abelkonkurransen har blitt arrangert i Norge siden 1993, og flere tusen elever i videregående har vært med. Konkurransen består av to innledende runder som gjennomføres ute på skolene, og en finale som holdes ved NTNU i Trondheim. Fra og med i år blir det enklere å delta: De innledende rundene er heldigitale, noe som medfører mindre administrasjon for lærerne. 

Elever som gjør det godt i Abelkonkurransen kan bli invitert til internasjonale konkurranser i matematikk.

Slik deltar dere

Konkurransedagen for første runde er 5. november. Da legges oppgavene ut på på konkurransesiden, hvor elevene logger seg direkte på via Feide. Elever på skoler som ikke har Feide kan delta med brukernavn og passord. Disse elevene må registre seg i dette skjemaet før fredag 23. oktober 2020. 

Abelkonkurransen%20plakat%202020.png
Heng gjerne Abelkonkurranse-plakaten opp i klasserommet!

Det er altså ingen påmelding i Abelkonkurransen (for skoler med Feide), men alle som skal delta må ha en skolekontakt (en lærer). Skolekontakten har ansvar for at konkurransen gjennomføres etter reglene, og er elevens kontaktpunkt. En ukes tid før konkurransen vil skolekontakter få informasjon via e-post om konkurranserutiner og regler. Skolekontakten må registrere seg før mandag 26. oktober. 
Mer informasjon om hvordan dere kan delta
Regler for Abelkonkurransen 

Sjekk at FEIDE er aktivert!

Alle skoler som har Feide må aktivere Abelkonkurransen. Dette foregår ved at IT-ansvarlig på skolen, kommunen eller fylkeskommunen aktiverer Abelkonkurransen i Feides kundeportal. Vi oppfordrer alle som skal være med om å kontrollere at dette er i orden. Om det ikke er det, ta kontakt med IT-ansvarlig, eller ta direkte kontakt med ansvarlig for Feide i din kommune/ditt fylke