Kengurukonkurransen er i gang!

17.01.2019
Illustrasjonsbilde av kenguruer, lyseblå og mørkeblå, på rekke og rad.
Over 20.000 elever deltar i Kengurukonkurransen 2019! Påmelding til konkurransen er nå stengt. Alle som deltar kan registrere sine resultater fram til 21. april. 

Det er nå for sent å melde seg på Kengurukonkurransen 2019, men det kommer nye muligheter i 2020! Du trenger imidlertid ikke være påmeldt for å bruke kenguruoppgaver, her finner du alle oppgavene fra tidligere år fritt tilgjengelig. Ta en titt på filmen for inspirasjon!  

Se resultatlisten (OBS - den er ikke endelig før 22. april)

 

Registrer resultater        Lag Diplom
 

Slik foregår Kengurukonkurransen: 

  • Læreren melder på sine elever
  • Elevene gjennomfører konkurransen individuelt. De får fem svaralternativer for hver oppgave, noe som ufarliggjør deltakelsen
  • Læreren registrere elevenes svar for å konkurrere med andre skoler i Norge
  • Elevene som skårer høyest, vinner et brettspill
  • Læreren avgjør selv når konkurransen gjennomføres i klassen, men resultatene må være registrert innen fristen (som regel 3-4 uker etter oppstart)

Oppgavesettene er tilgjengelig både på bokmål, nynorsk og engelsk.

Kengurukonkurransen er en internasjonal matematikkonkurranse som i Norge arrangeres av Matematikksenteret. Det er læreren som melder på sine elever og som må registrere elevenes svar for å konkurrere med andre skoler i Norge. Omtrent 12000 elever deltar hvert år, og de elevene som skårer høyest, vinner et brettspill. Målet med Kenguru er først og fremst å motivere og inspirere elever, men også lærere slik at de blir glade i matematikkfaget. ​​​​