Hva er egentlig matematikken i en problemløsingsoppgave?

I dette foredraget viser vi eksempler på hvordan du kan jobbe med ulike MatteLIST-aktiviteter, og går inn på din rolle som lærer og veileder. Vi forklarer også hvordan problemløsningsaktiviteter bidrar til å berike matematikkundervisningen.

Med MatteLIST-aktiviteter inviteres elevene til å bruke problemløsningsstrategier, de kan sammenligne og diskutere fremgangsmåter, bruke forskjellige representasjoner, forklare og begrunne, beskrive og argumentere. Og, sist, men ikke minst: Aktivitetene gir rom for å utforske – og å være kreativ!

  Slik fungerer det digitale kurset

  Alt foregår på skjermen. Filmen vil stoppe to ganger, og du skal da trykke på lenker som sender deg videre til oppgaver på MatteLIST. 
  Om filmen stopper så er det bare å trykke på "Play-knappen", så starter det opp igjen. 

  Du må ha papir og blyant lett tilgjengelig.

  Tips  

  • Noter underveis
  • Ta pauser når du føler for det 
  • Spol fram og tilbake i filmen ved behov

  Det er fire MatteLIST-aktiviteter i filmen. Disse er:

  Foredragsholderne

  Det er Anne-Gunn Svorkmo og Ingunn Valbekmo som skal ta dere gjennom det digitale foredraget. Begge er universitetslektorer og jobber ved Matematikksenteret.

  Bestill kurs fra Matematikksenteret

  Sammen skaper vi mer engasjement og interesse for matematikk! I DEKOM og REKOM-prosjekter er Matematikksenteret en samarbeidspartner for kommuner over hele landet, på lik linje med de regionale UH-institusjonene. 
  Les mer om det vi kan tilby
  ​​​